okt 12

Inspiratiedag Astrofotografie in het Planetarium te Brussel

Zaterdag 17 oktober 2020 van 13 u tot 18 u

Op 17 oktober nodigt BREEDBEELD en het Planetarium Brussel je uit om je te laten verwonderen door het heelal en de wondere wereld van de astrofotografie. De dag is opgevat als een inspiratiedag die je via verschillende invalshoeken laat kennismaken met astrofotografie, een discipline die misschien wel een stuk toegankelijker en diverser is dan ze op het eerste zicht lijkt.

 

De inspiratiedag is opgebouwd rond vier sprekers, die elk een eigen invulling aan astrofotografie geven. Jim De Sitter is een astrofotograaf pur sang die je in zijn introductielezing laat kennismaken met zijn werk en je de kneepjes van het vak meegeeft. Sébastien Reuzé is een conceptueel fotograaf die zijn werk dan weer op een heel eigen manier met het genre linkt. Slotspreekster is Patricia Lampens. Zij is onderzoekster in de astrofysica en voert onderzoek naar dubbelsterren. Om in haar onderzoek waarneming vast te leggen op beeld en te gebruiken in haar onderzoek, werkt ze samen met haar man, astrofotograaf Paul Van Cauteren.

 

Naast deze lezingen kan je als astrofotograaf zelf met je beelden aan tafel schuiven voor feedback over jouw werk. Verder hebben we ook de astroclub Capella te gast. Zij geven je een blik achter de schermen van hun werking. Als deelnemer kan je zelf jouw programma samenstellen.

De dag wordt afgesloten met een fulldome film in de koepelzaal van het Planetarium.

Voor het programma en de timing, klik hier

 

Praktische info

o   Zaterdag 17 oktober 2020, van 13 u. tot 18 u.

o   Planetarium Brussel, Boechoutlaan 10, 1020 Brussel

o   Inkom: € 25

o   Inschrijvingen via Breedbeeld website

o   Organisatie: Breedbeeld vzw ism. Planetarium Brussel

Reageren is niet mogelijk.

Facebook
Twitter
Instagram
X