Erfgoeddag 2023

Beestjes aan de hemel?

De sterrenhemel heeft mensen overal in de wereld altijd al gefascineerd, en om hun weg te vinden, bedachten ze allerlei namen voor patronen die ze meenden te zien. Niet zelden waren dat ook dieren, al of niet uit een of andere mythologie. Wie kent er niet de Kleine en de Grote Beer of de dierenriem? Maar die aan het hemelgewelf vinden is vaak niet zo makkelijk. Andere culturen gebruikten of gebruiken al eeuwenlang andere namen voor al of niet dezelfde patronen.

Laat je kinderen via doe-activiteiten kennismaken met deze hemeldieren van vroeger en nu in onze en andere culturen!

Doelpubliek:

Kinderen 6 – 12 jaar, en (groot)ouder(s) en begeleider(s).

Praktisch:

zondag 23 april, 14:00 – 16:00 doorlopend;

Workshops, een presentatie, activiteiten verspreid over de 2 gebouwen van AstroLAB IRIS. Start waar je wil, volg het vooraf uitgestippelde parcours of zoek je eigen weg.

Vrije toegang, registreren of inschrijven is niet vereist, wel aanbevolen.

Inschrijven voor de Erfgoeddag 2023

Aanspreking:
Hoe mogen we u aanspreken?
Kunnen we u telefonisch bereiken, mocht het nodig zijn?
Inschrijving: *
U schrijft in voor de Erfgoeddag 2023 - zondag 23 april 2023
Met hoeveel deelnemers wilt u inschrijven?

Gegevens-verwerking na uw inschrijving

Uw persoons- en contactgegevens die u via het inschrijvingsformulier doorgeeft, worden intern bij AstroLAB IRIS opgeslagen, en zullen uitsluitend gebruikt worden voor de organisatie van deze activiteit.
Uw e-mailadres wordt gebruikt om de bevestiging van de inschrijving te bezorgen, en voor communicatie omtrent praktische afspraken (mochten deze veranderen ten opzichte van de aankondiging). Een laatste e-mail volgt in de week na de activiteit, met uitnodiging voor een korte evaluatie. Dit is vrijblijvend, de gegevens worden uitsluitend anoniem verwerkt.
Uw telefoon- of GSM-nummer wordt enkel gebruikt om u te kunnen contacteren bij uitzonderlijke omstandigheden (last-minute wijzigingen, afgelasting nav. slecht weer, …).
Uw aanwezigheid en aantal deelnemers worden (anoniem) geteld, in kader van het onderzoek vanuit de Vlaamse overheid naar bezoekersaantallen bij de Vlaamse volkssterrenwachten.