Bezoek AstroLAB op woensdag- en zondagnamiddag en vrijdagavond!

Bijna elke woensdag- en zondagnamiddag van 14.30u. tot 17.30u. is AstroLAB IRIS open voor het publiek. De toegang is gratis en bij mooi weer kan de zon waargenomen worden door de telescopen. Het beste is om, indien je van ver komt, vooraf per mail contact op te nemen via info@astrolab.be, je kan ook telefoneren naar 057 21 87 87. Zo ben je zeker dat we open zijn.

Je kan elke vrijdagavond langskomen tijdens onze waarnemingsavonden. Graag reserveren vooraf via info@astrolab.be of via onze contactpagina. We werken met drie sessies. Sessie 1 van 20.30 tot 21.15 u., sessie 2 van 21.15 tot 22 u. en sessie 3 van 22.00 tot 22.45 u. De komende weken is het niet donker genoeg om waar te nemen op deze momenten, wij hebben een vervangprogramma, dat wij ook tonen bij bewolkt of regenweer. Welkom op onze 3D reis door de ruimte, en een korte rondleiding op onze sterrenwacht.

AstroLAB IRIS organiseert gedurende het jaar heel wat activiteiten waarop je de sterrenwacht ook kan bezoeken. Hou hiervoor onze kalender in het oog!

Contacteer ons!
Activiteitenkalender

Groepsbezoeken

Vanaf 8 personen kan je een geleid bezoek in Astrolab boeken. Zo’n rondleiding duurt een tweetal uur en je krijgt een beeld van wat er allemaal in de sterrenwacht gebeurt. Bij mooi weer kan er ook waargenomen worden. Een bezoek kan zowel overdag of ‘s avonds doorgaan.

Prijs: 5€ per persoon, met een minimumprijs van €60

Klasbezoeken

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende educatieve bezoeken die volkssterrenwacht AstroLAB IRIS aanbiedt. We werken met een vast bezoek per graad. Bezoeken kunnen indien gewenst ook ’s avonds plaatsvinden om bij mooi weer te kunnen waarnemen. Elk bezoek kan ook aangepast worden aan de voorkennis of interesses van de leerlingen. Hiervoor kan je steeds contact met ons opnemen.

We hopen om binnenkort je leerlingen te kunnen verwonderen met sterrenkunde en wetenschap!

Bezoeken kleuter- en basisonderwijs:

En pssst... als afsluiter lanceren we een waterraket

Bezoeken secundair onderwijs: