Bezoek op zondag, woensdag en vrijdag

Bijna elke woensdag- en zondagnamiddag van 14.30u. tot 17.30u. is AstroLAB IRIS open voor het publiek. De toegang is gratis en bij mooi weer kan de zon waargenomen worden door de telescopen. Het beste is om, indien je van ver komt, vooraf telefonisch contact op te nemen op 057/218787. Zo ben je zeker dat we open zijn.

Je kan elke vrijdagavond van de maand langskomen tijdens onze waarnemingsavonden. Op die avonden kan je komen waarnemen met onze telescopen. Graag reserveren vooraf via mail of via onze contactpagina. Iedereen welkom vanaf 20u. Opgelet: gaat niet door bij bewolkt weer!

AstroLAB IRIS organiseert gedurende het jaar heel wat activiteiten waarop je de sterrenwacht ook kan bezoeken. Hou hiervoor onze kalender in het oog!

Contacteer ons!
Activiteitenkalender

Groepsbezoeken

Vanaf 8 personen kan je een geleid bezoek in Astrolab boeken. Zo’n rondleiding duurt een tweetal uur en je krijgt een beeld van wat er allemaal in de sterrenwacht gebeurt. Bij mooi weer kan er ook waargenomen worden. Een bezoek kan zowel overdag of ‘s avonds doorgaan.

Prijs: 5€ per persoon, met een minimumprijs van €60

Klasbezoeken

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende educatieve bezoeken die volkssterrenwacht AstroLAB IRIS aanbiedt. We werken met een vast bezoek per graad. Bezoeken kunnen indien gewenst ook ’s avonds plaatsvinden om bij mooi weer te kunnen waarnemen. Elk bezoek kan ook aangepast worden aan de voorkennis of interesses van de leerlingen. Hiervoor kan je steeds contact met ons opnemen.

We hopen om binnenkort je leerlingen te kunnen verwonderen met sterrenkunde en wetenschap!

Bezoeken kleuter- en basisonderwijs:

En pssst... als afsluiter lanceren we een waterraket

Bezoeken secundair onderwijs: