Gratis bezoek AstroLAB, op woensdag- en zondagnamiddag en vrijdagavond!

Op woensdag- en zondagnamiddag (14:30 – 17:30) is AstroLAB open voor het publiek. De toegang is gratis en bij mooi weer kan de zon waargenomen worden door de telescopen.
Behalve op feestdagen en doorlopend van 24-12 t/m 2-01.

Op vrijdagavond organiseert AstroLAB de vrijdagavond-waarnemingsmomenten in de koepel. Bij helder weer kan je waarnemen aan de avond- of nachthemel, volgens wat er dan te zien is: een planeet, sterren, misschien een sterrenhoop of een nevel? Bij minder goed weer hebben we een vervangprogramma.
Gratis, wel reserveren, max. 12 personen per sessie.
Reserveren via het formulier op de “contact” pagina. Eventuele last-minute aankondigingen (uitzonderlijk gesloten, sessie volzet, …) lees je bij hetzelfde invulformulier.
Liever telefonisch reserveren? Dat kan ook, maar hou er rekening mee dat we niet altijd bij de telefoon zitten.

AstroLAB organiseert gedurende het jaar heel wat activiteiten waarop je de sterrenwacht ook kan bezoeken. Hou hiervoor onze rubriek “Activiteiten” in het oog!

AstroLAB is gesloten op feestdagen en doorlopend van 24 december t/m 2 januari.

Groepsbezoek

Vanaf 8 personen kan je een geleid bezoek in Astrolab boeken. Zo’n rondleiding duurt een tweetal uur en je maakt kennis met de sterrenwacht en het wonderlijke heelal. Bij mooi weer kan er ook waargenomen worden. Bezoeken kunnen tijdens de week of in het weekend, zowel overdag als ‘s avonds.

Prijs: €5,00 per persoon, met een minimumprijs van €60,00

Klasbezoek

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende educatieve bezoeken per graad die volkssterrenwacht AstroLAB IRIS aanbiedt. Bezoeken kunnen indien gewenst ook ’s avonds plaatsvinden om bij helder weer te kunnen waarnemen. Elk bezoek kan ook aangepast worden aan de voorkennis of interesses van de leerlingen. Hiervoor kan je steeds contact met ons opnemen.

We hopen om binnenkort je leerlingen te kunnen verwonderen met sterrenkunde, wetenschap en techniek!

Bezoek kleuter- en basisonderwijs

En pssst... als afsluiter lanceren we een waterraket

Bezoek secundair onderwijs