Op deze pagina staan verschillende onderwerpen over de ruimte en wetenschappen. Aan de hand van tekst, afbeeldingen en filmpjes kan je meer te weten komen over de planeten (in 3D!), het weer, lichtvervuiling, … Klik op je keuze om uitgebreidere uitleg over het onderwerp te vinden.

Meer info

Het weer

Het weer is en blijft een boeiend gespreksonderwerp. Op AstroLab doen we verschillende metingen in verband met het weer.
Meer info
Meer info

Lichtvervuiling

Aan de hand van SQM-metingen bepalen we de lichtvervuiling boven AstroLAB. Belangrijke info voor het milieu én voor de astrofotografen.
Meer info
Meer info

Fijn stof metingen

Op AstroLab en bij vrijwilligers doen we verschillende metingen rond fijn stof in de lucht. Zo brengen we de luchtkwaliteit beter in kaart.
Meer info
Meer info

ISS

Het internationale ruimtestation (ISS) is een ruimtestation dat in een baan om de aarde draait, en door verschillende landen werd gebouwd, bemand en bekostigd.
Meer info
Meer info

Camsproject

Met beveiligingscamera's detecteren we meteorenregen. NASA/SETI laat amateurs het toe om via het CAMS-project te helpen met de bepaling en bevestiging van meteorenregens.
Meer info
Meer info

Planetenpad

Nieuwe technologieën laten ons toe om planeten en hun maantjes in 3D te tonen met je eigen smartphone. Volg het planetenpad en ontdek zelf die verbluffende virtuele werelden!
Meer info
Meer info

Digitale mogelijkheden

Op deze pagina verschijnt onder meer een Nederlandstalige en Franstalige handleiding om alle digitale mogelijkheden op onze website te verduidelijken.
Meer info
Wetenschappelijke publicaties

Wetenschappelijke publicaties

Op deze pagina kan je onze wetenschappelijke publicaties vinden. Een combinatie van eigen publicaties uit het hemeljournaal en handige infographics van andere wetenschappelijke instanties.
Wetenschappelijke publicaties