Dieren aan de hemel.

Dit weekend is het Erfgoeddag. Reeds een traditie waar we al jaren aan deelnemen. Helaas is het dit jaar geen fysiek evenement maar voorzien we jullie digitaal van een aantal verschillende mogelijkheden. Op deze pagina vindt je alle informatie, spelletjes, doe-opdrachten in verband met het thema Dieren aan de hemel. Deze zijn allemaal gericht op kinderen.

Wat kan je allemaal doen?

  • Bekijk een ingesproken presentatie over de geschiedenis van de sterrenbeelden. In deze presentatie vind je ook verschillende filmpjes over hoe je bepaalde dieren aan de hemel kan vinden.(Link naar persentatie.)
  • Oefen je kennis van de namen van de sterrenbeelden aan de hand van de onderstaande spelletjes. Tip: vergroot naar een volledig scherm en een computerscherm is aangeraden voor de zichtbaarheid van de afbeeldingen.
  • Maak een mini-sterrenbeeld-projector en de sterrenbeelden van onder andere de Grote Beer te projecteren in je kamer. Link naar pdf.
  • Ten slotte hebben we nog een afsluitende quiz die je kan maken. Hierbij testen we of goed hebt opgelet tijdens de presentatie. Link naar quiz.