Ruimtevaart en raketten

Voordracht-lezing, Auditorium

Belangrijke informatie: Noodsituatie wateroverlast: AstroLAB bereikbaar

Nav. de wateroverlast in de regio, met momenteel in West-Vlaanderen de Provinciale fase voor de coördinatie van de noodsituatie:

De regio Ieper, Zillebeke, domein Palingbeek, rondom AstroLAB kent erg hoge waterstanden met lokaal ondergelopen straten, met hier en daar een deel van een weide of land dat blank staat.

Situatie lokaal bij AstroLAB en de directe toegangswegen:

Doorlopend: Waastensestraat afgesloten ( = verlengde van Verbrandemolenstraat, richting Ieper ). Wellicht pas na einde Provinciale fase terug toegankelijk.

di 14 nov, na 17h: Verbrandemolenstraat: Deels ondergelopen. Vaartstraat vanaf Rijselseweg: Deels ondergelopen ( = bij militaire begraafplaats & einde oude vaart en begin van de treinspoorbedding/fietspad ).

woe 15 november: Hoge waterstanden, Verbrandemolenstraat en Vaartstraat toegankelijk.

woe 15 november: Voorspellingen voor de avond, donderdag en vrijdag:
Donderdagnacht opnieuw grote hoeveelheden regen. De verwachting is dat delen van de Verbrandemolenstraat opnieuw onderlopen.
Het gaat over het 1e deel, vóór de 90-graden-bocht.
Bij de parking en de gebouwen van AstroLAB, en zeker het gebouw in het bos op de heuvel, is er geen direct gevaar.

Bronnen: www.brandweerwesthoek.bewww.waterinfo.be – www.kmi.bewww.buienradar.nl

De voordracht/lezing door Stijn Ilsen, ruimtevaart & raketten, gaat door.

Volgende update van de situatie lokaal bij AstroLAB en directe toegangswegen: Vrijdagnamiddag 17 nov. om 14h en om 18h.

Enkele adviezen en raadgevingen:

– Volg steeds de lokale aanwijzingen van de hulpdiensten en lokaal aangebrachte instructies, zoals omleidingen, tijdelijk verbod, …

– Rij naar AstroLAB via de Komenseweg en vervolgens Vaartstraat. Deze wegen zijn telkens tweevaksbanen. Vermijd het deel van de Vaartstraat naar Rijselseweg (moeilijk kruisen, drassige bermen, overstroming bij militaire begraafplaatsen bij het kruispunt oude vaart – treinspoorbedding – fietspad).

Rij niet door ondergelopen straten of door een “kleine plas”. Het water vertelt je niet hoe diep het is. Rij je niet vast!

Parkeer enkel op verharde ondergrond, niet in de berm of op een grasstrook of onverharde zones. De grond is doorweekt, drassig, het gras of de begroeiing vertelt je niet of het stabiel genoeg is of als je zult wegzakken!

– Parkeren bij AstroLAB, risico op overstroming van Verbrandemolenstraat: Kies voor de parking van het bezoekerscentrum Palingbeek, Vaarstraat. En ga te voet naar AstroLAB. Gebruik de grindweg die vertrekt aan de binnenkoer van bezoekerscentrum Palingbeek (met het bordje van “Pluto”, van ons planeten-wandelpad). Wandel-tijd tot aan AstroLAB, gebouw in het bos: 10 à 15 minuten.

Over de lezing: Ruimtevaart en raketten:

Stijn Ilsen, eerder al te gast bij AstroLAB met een voordracht over ruimtevaart en raketten, komt nog een keer langs.

Met een update over dit thema. Want er verandert aan sneltempo heel veel. Hoog tijd voor een update, vonden we bij AstroLAB ;-)

Het programma

vrijdagavond 17 november 2023:

19:00 – Deuren open

20:00 – Voordracht

Halverwege voorzien we een korte pauze.

Nadien is er gelegenheid tot vragen-antwoorden en napraatje.

Deze voordracht-lezing gaat door in het auditorium, gebouw “AstroLAB I” (bos).

Inschrijven

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Max. 50 deelnemers.

Gebruik het inschrijvingsformulier hiernaast.

Leden / niet-leden

Voordracht voor “leden”: Gratis.
Niet-leden: 5 euro per persoon.

Graag overschrijven vooraf:
Begunstigde: Astronomische Contact Groep vzw – Verbrandemolenstraat 5 – 8902 IEPER-Zillebeke – Bank: BE94 0011 5505 8014
Mededeling: Lezing nov. 2023 & uw naam

Wil u of iemand uit uw gezelschap nav. deze voordracht of bezoek lid worden? Dat kan, spreek die dag Dominic aan, of één van de medewerkers/vrijwilligers, of kijk al even op onze website, rubriek “leden“.

Gebouw “AstroLAB I” (bos) en gebouw “AstroLAB II” (koepel)

AstroLAB bestaat uit 2 gebouwen, 2 sterrenwachten.

Het gebouw met de koepel bevindt zich dicht bij de parking, en is het “tweede” gebouw – ook al is dat het eerste dat u tegenkomt.
Het “eerste” gebouw, met auditorium, bevindt zich in het bos, verderop, te bereiken via de grindweg in het verlengde van de Verbrandemolenstraat. Deze grindweg (en verder in het bos) is verboden voor gemotoriseerd verkeer. U mag langs deze grindweg enkel met de fiets of te voet.
Bij de splitsing in het bos volgt u links. Verderop in de hoogte ziet u ons gebouw.

Parkeren

U kan parkeren op de parking bij AstroLAB en groendienst. Indien u uw GPS volgt: Stel in op het adres: Verbrandemolenstraat 5, Ieper (of Zillebeke).
U rijdt de Verbrandemolenstraat in via de Vaartstraat. Volg de wit-bruine wegwijzers “AstroLAB IRIS”. Parkeer bij de parking met blauwe P. U mag ook de parking voor autobussen gebruiken.
Stel de GPS NIET in op “astrolab”: U wordt naar het gebouw in het bos gestuurd: Die weg is verboden voor gemotoriseerd verkeer, er is ook geen parking.

Graag tot dan!

AstroLAB Team

Inschrijven

Aanspreking:
Hoe mogen we u aanspreken?
Kunnen we u telefonisch bereiken, mocht het nodig zijn?
Inschrijving: *
Lezing: Ruimtevaart en raketten, vr 17 nov., 20:00
Met hoeveel deelnemers, lid van AstroLAB, wilt u inschrijven?

Gegevens-verwerking na uw inschrijving

Uw persoons- en contactgegevens die u via het inschrijvingsformulier doorgeeft, worden intern bij AstroLAB IRIS opgeslagen, en zullen uitsluitend gebruikt worden voor de organisatie van deze activiteit.
Uw e-mailadres wordt gebruikt om de bevestiging van de inschrijving te bezorgen, en voor communicatie omtrent praktische afspraken (mochten deze veranderen ten opzichte van de aankondiging). Een laatste e-mail volgt in de week na de activiteit, met uitnodiging voor een korte evaluatie. Dit is vrijblijvend, de gegevens worden uitsluitend anoniem verwerkt.
Uw telefoon- of GSM-nummer wordt enkel gebruikt om u te kunnen contacteren bij uitzonderlijke omstandigheden (last-minute wijzigingen, afgelasting nav. slecht weer, …).
Uw aanwezigheid en aantal deelnemers worden (anoniem) geteld, in kader van het onderzoek vanuit de Vlaamse Overheid naar bezoekersaantallen bij de Vlaamse volkssterrenwachten.