Dubbelactiviteit: Perseïden & Nuits des étoiles

Het programma:

AstroLAB organiseert op vrijdagavond 11 en zaterdagavond 12 augustus de waarnemingsmomenten in teken van de meteorenzwerm “Perseïden”.

Tegelijk doet AstroLAB mee met de jaarlijkse “Nuits des étoiles”, het evenement vanuit Frankrijk, vergelijkbaar met “Nacht van de Duisternis” in Vlaanderen.

We voorzien twee presentaties:

– de gewone presentatie over vallende sterren, met nadien buiten waarnemen (bij helder weer). Deze presentatie brengen we gemengd Nederlandstalig en Franstalig.

– Voor gezinnen met jonge kinderen, voor jullie eerste kennismaking met vallende sterren, voorzien we een verkorte en kindvriendelijke presentatie (enkel Nederlands). Nadien kan er buiten waargenomen worden.

De beide voorstellingen op beide avonden zijn om 21:00 bij AstroLAB.

De waarnemingen: Dat doen we bij helder of lichtbewolkt weer. We doen dat buiten op de grasweide, reken op een kwartier à half uur of langer, volgens je eigen interesse. Je doet dat best liggend, op je rug op de grond. Voorzie daarom warme kledij, een kussen en/of deken en/of strandhanddoek. Voor je eigen gemak kan je gerust je eigen drankje voorzien (geen verkoop of drankaanbod bij AstroLAB).

Bij zwaarbewolkt of slecht weer doen we geen buiten-activiteit. We voorzien in de presentatie dan tips en suggesties waarmee je zelf aan de slag kan voor het waarnemen, thuis of vb. op vakantie.

Praktisch

Aanvang om 21:00.

Gewone presentatie: Het gebouw in het bos, te bereiken via het grindpad, enkel te voet. We duiden de route ook aan op de presentatieschermen.

Korte presentatie voor jonge kinderen: Het gebouw bij de parking, met de koepel.

Toegang: Gratis, wel graag reserveren, via formulier hiernaast.

Reserveren:

Aanspreking:
Dag: *
Sessie: *
Voer een aantal in, of 0 voor deelname zonder volwassenen
Voer een aantal in, of 0 voor deelname zonder -18-jarigen
Akkoord *