CanSat & ASGARD bij AstroLAB

Voordracht-lezing, Auditorium

STEM bij AstroLAB. Wie ons kent, weet dat we aan “STEM” doen: ons eigen werk bij de volkssterrenwacht automatiseren we, en er is de invulling als projectsterrenwacht met oa. MakerSpace op vrijdagavond.

MakerSpace bij AstroLAB, in samenwerking met VTI Ieper en College Ieper (SMSI), coacht mee de teams voor CANSAT en ASGARD. De studenten maken, creëren en programmeren hun satelliet met sensoren en verwerken de metingen en data. Met bijzondere mooie resultaten, met recht mogen zij fier zijn!

Vanavond, vrijdag 7 juni, presenteren zij hun missie en de opdracht, en lichten hun aanpak, voortgang en belevenissen toe.

Waar? AstroLAB I (gebouw in het bos), auditorium.

Praktisch: Lezing-voordracht op vrijdag 7 juni 2024, om 20u. Deuren vanaf 19u30.

Aansluitend is er MakerSpace op vrijdagavond, in AstroLAB II (gebouw bij de parking / met de koepel). 1e verdieping, Space Room.

Nieuwsgierig naar MakerSpace, zin om mee te doen of kennis maken, proeven? Als ouder/begeleider benieuwd naar wat MakerSpace voor u en/of uw student kan betekenen? Kom na de voordracht gerust even binnen, we staan u graag te woord.

Toegang: Vrije toegang, zowel voor de voordracht/presentaties als MakerSpace.

Route en “P”, en wandelen tot bij het gebouw in het bos: www.astrolab.be/route/.

Het programma

vrijdagavond 7 juni 2024:

19:30 – Deuren open

20:00 – Presentaties

Nadien: MakerSpace.

De presentaties gaan door in het auditorium, gebouw “AstroLAB I” (bos).
MakerSpace gaat door in het lokaal “Space Room”, gebouw “AstroLAB II” (parking/koer).

Inschrijven niet nodig, vrije toegang.

Parkeren

U kan parkeren op de parking bij AstroLAB en groendienst. Indien u uw GPS volgt: Stel in op het adres: Verbrandemolenstraat 5, Ieper (of Zillebeke).
U rijdt de Verbrandemolenstraat in via de Vaartstraat. Volg de wit-bruine wegwijzers “AstroLAB IRIS”. Parkeer bij de parking met blauwe P. U mag ook de parking voor autobussen gebruiken.
Stel de GPS NIET in op “astrolab”: U wordt mogelijks naar het gebouw in het bos gestuurd: Die weg is verboden voor gemotoriseerd verkeer, er is ook geen parking.

Tot Makers!

AstroLAB Team