Kunstmanen en satellieten

Voordracht-lezing, Auditorium

De maan, kunstmanen en satellieten. Bram Dorreman (VVS) presenteert ons kunstmanen. Wat zijn kunstmanen, waarvoor worden ze gebruikt, hoe brengt men deze in de ruimte. Welke amateurwaarnemingen hebben bijdrage geleverd? Kunnen we kunstmanen of satellieten zien of waarnemen? Satellietconstellaties: Iridium, Starlink, de “treintjes”…

 

Aangevuld met toelichting bij planetariumprogramma Guide 9, uitwerking van een praktijkvoorbeeld. Bij helder weer is er na de voordracht-lezing gelegenheid tot waarnemen. Breng zeker uw verrekijker mee (als u die hebt)!

 

 

Het programma

vrijdagavond 24 mei 2024:

19:30 – Deuren open

20:00 – Aanvang van de voordracht

Nadien is er gelegenheid tot vragen-antwoorden en napraatje. Bij helder weer voorzien we ook een waarnemingsmoment. Breng uw verrekijker mee (als u die hebt).

Deze voordracht-lezing gaat door in het auditorium, gebouw “AstroLAB I” (bos).

Inschrijven Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Max. 50 deelnemers. Gebruik het inschrijvingsformulier hiernaast.

Leden / niet-leden

Voordracht voor “leden”: Gratis. Niet-leden: 5 euro per persoon.
Graag overschrijven vooraf:
Begunstigde: Astronomische Contact Groep vzw – Verbrandemolenstraat 5 – 8902 IEPER-Zillebeke
Bank: BE94 0011 5505 8014
Mededeling: Lezing mei 2024 & uw naam

Wil u of iemand uit uw gezelschap nav. deze voordracht of bezoek lid worden? Dat kan, spreek die dag Dominic aan, of één van de medewerkers/vrijwilligers, of kijk al even op onze website, rubriek “leden“.

Gebouw “AstroLAB I” (bos) en gebouw “AstroLAB II” (koepel


AstroLAB bestaat uit 2 gebouwen, 2 sterrenwachten. Het gebouw met de koepel bevindt zich dicht bij de parking, en is het “tweede” gebouw – ook al is dat het eerste dat u tegenkomt. Het “eerste” gebouw, met auditorium, bevindt zich in het bos, verderop, te bereiken via de grindweg in het verlengde van de Verbrandemolenstraat.
Deze grindweg (en verder in het bos) is verboden voor gemotoriseerd verkeer. U mag langs deze grindweg enkel met de fiets of te voet.
Bij de splitsing in het bos volgt u links. Verderop in de hoogte ziet u ons “eerste” gebouw.

Parkeren

U kan parkeren op de parking bij AstroLAB en groendienst.
Indien u uw GPS volgt: Stel in op het adres: Verbrandemolenstraat 5, Ieper (of Zillebeke). U rijdt de Verbrandemolenstraat in via de Vaartstraat. Volg de wit-bruine wegwijzers “AstroLAB IRIS”.
Parkeer bij de parking met blauwe P. U mag ook de parking voor autobussen gebruiken.

Stel de GPS NIET in op “astrolab”: U wordt naar het gebouw in het bos gestuurd: Die weg is verboden voor gemotoriseerd verkeer, er is ook geen parking.

Graag tot dan! AstroLAB Team

Inschrijven

Aanspreking:
Hoe mogen we u aanspreken?
Kunnen we u telefonisch bereiken, mocht het nodig zijn?
Inschrijving: *
Lezing: Kunstmanen - vr 24-05, 20u
Met hoeveel deelnemers, lid van AstroLAB, wilt u inschrijven?

Gegevens-verwerking na uw inschrijving

Uw persoons- en contactgegevens die u via het inschrijvingsformulier doorgeeft, worden intern bij AstroLAB IRIS opgeslagen, en zullen uitsluitend gebruikt worden voor de organisatie van deze activiteit. Uw e-mailadres wordt gebruikt om de bevestiging van de inschrijving te bezorgen, en voor communicatie omtrent praktische afspraken (mochten deze veranderen ten opzichte van de aankondiging). Een laatste e-mail volgt in de week na de activiteit, met uitnodiging voor een korte evaluatie. Dit is vrijblijvend, de gegevens worden uitsluitend anoniem verwerkt. Uw telefoon- of GSM-nummer wordt enkel gebruikt om u te kunnen contacteren bij uitzonderlijke omstandigheden (last-minute wijzigingen, afgelasting nav. slecht weer, …). Uw aanwezigheid en aantal deelnemers worden (anoniem) geteld, in kader van het onderzoek vanuit de Vlaamse Overheid naar bezoekersaantallen bij de Vlaamse volkssterrenwachten.