Wetenschappelijke publicaties uit het hemeljournaal

In de onderstaande documenten zijn er verschillende weetjes van eenzelfde thema samengevoegd in één publicatie. Zo heb kan je alles eens in één geheel herlezen.

Speciale relativiteit zonder formules

In ons hemeljournaal hebben we de afgelopen maanden meer uitleg gegeven over de speciale relativiteit van Einstein. Hierin probeerden we deze ingewikkelde theorie uit te leggen zonder wiskundige formules. We verzamelden alle onderdelen in één document. Zo kan je de verschillende delen nog eens na lezen in één keer. Ook de bijhorende afbeeldingen helpen om de theorie te verduidelijken. Dit document kan je hieronder downloaden.

Inleiding kwantummechanica

In ons hemeljournaal hebben we de afgelopen maanden meer uitleg gegeven over de beginselen van kwantummechanica. We verzamelden alle onderdelen in één document. Zo kan je de verschillende delen nog eens na lezen in één keer. Ook de bijhorende afbeeldingen helpen om de theorie te verduidelijken. Dit document kan je hieronder downloaden.

Wetenschappelijke publicaties van andere wetenschappelijke instanties

We verzamelen hier onder verschillende Nederlands- en Engelstalige publicaties van verschillende wetenschappelijke instanties zoals Nasa, Esa, IAU, ... maar ook van collega's van ander sterrenwachten. LET OP! Vermeld steeds de nodige auteursrechten bij het gebruiken van deze bronnen.

Meteoren enzo

Deze poster is gemaakt door de American Metor Society. Het concept en het ontwerp van de poster is gemaakt door Vincent Perlerin and Mike Hankey en de Nederlandstalige poster is vertaald door Werkgroep, Meteoren KNVWS, S.J. de Vet.

Je kan andere talen van deze poster vinden op deze site.

Bronvermelding: © 2013-2022 American Meteor Society, Ltd.