Het wordt weer veel vroeger donker ’s avonds: een ideale gelegenheid om ook eens naar ‘boven’ te kijken? Je kan tijdens de laatste maanden van 2018 regelmatig op de sterrenwacht terecht om waar te nemen. De activiteiten op het programma:

  • 20 oktober: Nacht van de duisternis vanaf 19u. Het wordt die avond iets donkerder ’s avonds, want talrijke steden en gemeenten doven het licht. Een ideale gelegenheid om te komen waarnemen. Je kan op AstroLAB terecht om enkele hemelobjecten van ‘dichtbij’ te observeren. Inschrijven hoeft niet. Bij slecht weer wordt een vervangprogramma voorzien.
  • 2 november: waarnemingsavond vanaf 20u in AstroLAB I. Inschrijven hoeft niet. Gaat enkel door bij goed weer!!
  • 17 november: kinderkijkavond van 19-20u. Kom met je kinderen waarnemen en geef hen de kans om al hun ‘ruimtevragen’ te stellen. Inschrijven via info@gerylwebdesign.be. €2 per kind, €4 per volwassene.
  • 7 december: waarnemingsavond vanaf 20u in AstroLAB I. Inschrijven hoeft niet. Gaat enkel door bij goed weer!!
  • 14 december: Kom samen de Geminiden bekijken vanaf 20u. In december scheert de aarde door het steengruis van een komeet. Dat levert heel wat flitsende strepen op aan de hemel, ook wel gekend als ‘vallende sterren’. Inschrijven hoeft niet.
  • En daarnaast kan je elke woensdag- en zondagnamiddag van 14u30-17u30 terecht op de sterrenwacht om bij mooi weer de zon waar te nemen.

Tot binnenkort?!

Voor meer info of het boeken van een groepsbezoek kan je altijd terecht op info@gerylwebdesign.be of via 057/218787.