AstroLAB IRIS zal open zijn van 11 u. tot 13.30 u.!

Te Ieper schuift de maan voor de zon om 11.14 u., het maximum beleven we om 12.17 u. en de maan verlaat de zon om 13.24 u.!

Welkom! Bij helder weer kan je buiten op de koer kijken door een telescoop en de zoneclips bewonderen! De beelden en uitleg zullen ook buiten geprojecteerd worden. Gratis.

We zullen dit evenement delen via zoom, voor maximaal 100 inschrijvingen. Dit is eveneens gratis. Wel is inschrijven nodig, via info@gerylwebdesign.be, dan ontvang je de link. Bekijk dit op school of buiten, samen op groot scherm. Schrijf je in als je een link nodig hebt, wees snel want er zijn 100 deelnemers mogelijk. We vragen om de ontvangen link niet verder met anderen te delen.

Kijk nooit naar de zon zonder oogbescherming, gebruik een eclipsbril, kom door onze telescopen kijken of gebruik een lasbril. Kijk nooit naar de zon op een andere wijze, zoals zonnebril, door een cd, of nog meer. Onmiddellijke oogschade is meteen het gevolg.

Voor wie dit online wil beleven, je kan inloggen vanaf 11 u. en het loopt tot 13.30 u.

Kom kijken of schrijf je in voor de zoomsessie, welkom!

Door dit buiten te organiseren kunnen we dit veilig en volgens de maatregelen organiseren, ontsmettingsgel voor de handen zal voorzien worden, en we houden rekening met 1,5 m afstand.